Rólunk

Szerzők

Szimcsák Attila

Szimcsák Attila (Szimi)

Attila mögött már több mint 350.000 motoron megtett kilométer és 100 szervezett motoros túra van. Lassan 35 éve motorozik, nagybátyja sárga Babettája életre szóló fertőzést jelentett, hobbija és munkája a motorozás. Tesztmotorok nyergében szerzett értékes tapasztalatai és a barátaival, túrázókkal átélt kalandok olvashatók a Motoros Túrázás című könyvben. Igazi kalandor, aki ha gondol egyet nekiindul egymaga is Európának egy kis tengerparti meditációs útra és három hétig haza se jön. Csak Ő a motorja meg egy hálózsák… amire aztán végül nem is volt szükség, mert valahogy mindig inkább egy kényelmes hotelt választott a földön alvás helyett. Szállodai szobában is lehet meditálni, nem!? Vezetett már egyszerre több mint harminc motorost, bár volt olyan is még a prenavigációs időkben, hogy az egész csapat egy tűzoltóság udvarán ipszilonozott, mert hát a térkép nem olyan részletes… Mindenesetre az elmúlt 25 év rengeteg tapasztalatát nem szeretné bent tartani, sokkal inkább szórná szét frutti helyett. Makacsul hiszi, hogy a túramotorozás nyújtotta élvezet, mindenkinek jár!

Dobos Zoltán

Dobos Zoltán (Zomax)

Már kora gyermekkorában főként az autóversenyzés, az űrhajózás és a motorozás kötötték le az érdeklődését. Az első magyar űrhajósi ambícióját hamar elvesztette, mert Farkas Berci már 80-ban beelőzte, aminek okán sértettségében meg sem célozta a második helyet. Így azóta sem járt magyar odafönt. Az F1-ben még látta versenyezni Niki Laudát, de az istene mégis Alain Prost volt. Értetlenül nézte, hogy különböző Andrea de Cesarisok több mint 200 versenyt, majd másfél évtizedet is elalibiznek az F1-ben különösebben értelmes eredmény nélkül, így evidensnek tűnt az F1 karrier. Már tulajdonképpen legényember volt, amikor az első, vele majdnem egykorú versenyző, Rubens Barichello színre lépett, ekkor ébredt benne a szörnyű gyanú, hogy tán kezd kifutni az időből. Mindeközben a háttérben, szépen csendben, a szülői tiltás ellenére is lángra lobbant a motorozás iránti szenvedélye. Mikoron édesapja nekiszegezte a kérdést az ejtőernyőzéshez szükséges szülői engedély aláíratásakor, hogy: „Fiam, te mindenképp meg akarsz halni? Legalább az egyik őrültséget ikszeld!”, bölcsen lemondott a repülőkből kiugrálásról és figyelmét teljes egészében a motorokra fókuszálta. Mivel szülői támogatás teljes hiányában nem adatott meg neki a lépcsőzetes haladás, így még 15 sem volt, amikor a nyári szünetben munkát vállalva maga kereste meg a motorra valót és egy ma már viccesnek tűnő, de akkor még nagyon is komolynak számító ETZ250-essel kezdetét vette valami… Azóta eltelt több, mint 25 év és ez a valami azóta is tart, sőt, az életformán túl mára már hivatássá is vált.

Könyvrendelés

Dobosné Huba Ágnes

Dobosné Huba Ágnes

Ágnes biztosítja Zomax mindennapjaihoz a biztos hátteret, és évek óta vágyakozva gondol arra, milyen jó is lenne együtt utazni a világ messzi tájaira. Na, amíg az a 10-15 évecske lepereg, hogy gyermekei felcseperednek, addig csak gondolatban utazik és segít másoknak, hogy megvalósíthassák álmaikat. Először csak egy könyv, aztán két könyv, aztán túra Európába, túra Afrikába, túra Amerikába…. Ha megrendeltél egy könyvet, onnantól az ő kezében van minden, bízhatsz benne, napokon belül útnak indul feléd a várva várt műremek. Bármi kérdéssel fordulj hozzá bizalommal!

Rhino sztori

RhinoTours

A szerzők harmincöt éve motoroznak, közel harminc éve barátok és több mint tíz éve, hogy álmaikat megvalósítva motoros túrákat szerveznek Európa legszebb részeire és távoli kontinensekre. Első két könyvük foglalja össze az elmúlt évtizedek európai kalandjait és - motorosok számára nélkülözhetetlen - tapasztalatait. A szerzőkre jellemző örökös jókedv és a motorozás iránti szenvedélyük hatja át a Rhino Tours motoros túráit és ezeket a könyveket. A történet szimpla baráti motorozásnak indult, majd egyre többen csatlakoztak a kiváló hangulatú kétkerekű túrákhoz. Mára az ország legnagyobb motoros túrákat szervező cégévé nőtte ki magát. Az alap ötlet – jót menni, együtt lenni, sokat nevetni! A szerzők a mai napig szenvedélyből motoroznak és szerveznek túrákat a világ minden pontjára. Világkalandor projektjük évről évre különleges helyekre repíti őket, hogy bezsákolják újabb bakancslistás élményeiket. Harmadik könyvükben már távoli kontinenseken átélt izgalmas kalandjaikat osszák meg lelkes olvasóikkal.

MINDEN RAJTAD ÁLL! – vallják és ennek megfelelően beleállnak a legmerészebb kalandokba is.

Szimi Zomax 1991
RhinoTours USA Yosemite 2014
RhinoTours REA Grossglockner
RhinoTours Donovaly 2006
RhinoTours Adria 2007
RhinoTours Adria 2009
RhinoTours Gibraltar 2010
RhinoTours Marokko 2013
RhinoTours USA Kiralyok 2014
RhinoTours USA Grand Canyon 2014
RhinoTours RoadMasters FimFest 2015

Kapcsolat

Kiadó
Rhino Motors Bt.
1032 Budapest, Kiscelli u.18.
Bankszámlaszám: OTP Bank, 11703006-25987023-00000000

Dobosné Huba Ágnes
info@motoroskonyv.hu
Telefon: +36 20 348 1199

Szimcsák Attila
szimi@rhinotours.hu
Telefon: +36 20 441 2020

Dobos Zoltán
zoli@rhinotours.hu
Telefon: +36 30 626 2169